Međunarodna izložba Moslavačke minijature

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 7, 2016 |

Popovačka udruga likovnih stvaralaca ili PULS „Moslavački štrk“ svečano je otvorio  još jednu izložbu minijatura. Riječ je o 3. Međunarodnoj  izložbi Moslavačke minijature, na koju se ove godine odazvalo  392 autora iz 15 zemalja, s 3 kontinenta. PULS je izložbu ostvario uz podršku Grada Popovače i tamošnje Turističke zajednice.

 

Marija Pukec Žigić, iz PULS-a „Moslavački štrk“, ističe kako je taj projekt započeo sa željom da se potakne i da sami članovi Udruge daju doprinos afirmaciji slika malog formata s obzirom da su one dosta zapostavljene, da na neki način mi kao udruga doprinesemo kulturnom razvoju Popovače,  a najviše zapravo zbog toga da  kod ljudi osvijeste ljepotu i vrijednost malih stvari u životu.

 

Na izložbi nema ograničenja, osim dimenzija, a to znači da je maksimalna dimenzija djela 15×15 cm. Svojim minijaturama na izložbi se predstavilo i nekoliko  umjetnika iz Slovenije, no radovi na ovogodišnju izložbu pristigli su i iz udaljenije Turske, Poljske, ali i Kine, Južne Koreje te Australije. Ovom izložbom započelo je ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Popovače, koje obiluje razno raznim događanjima, u čiju su se organizaciju uključile brojne popovačke udruge.

 

Izložba Moslavačke minijature može se pogledati do 11.lipnja u prostoru Vatrogasnog doma u Popovači, i to svakog dana uglavnom u  prijepodnevnim satima.