Matea Jelić novo seniorsko pojačanje Taekwondo kluba Marjan

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: ožujak 4, 2016 |

Seniorski je top team, članovi splitskog Taekwondo kluba Marjan, odradio već niz G turnira. Ana i Lucija Zaninović su krenule sa završnim ciklusom priprema za Olimpijadu u Riju, a uskoro je europsko seniorsko prvenstvo. Klub koji je do sada uvijek proizvodio sportaše dobio je možda i najveće seniorsko pojačanje u povijesti. Mlada je to Kninjanka, aktualna svjetska juniorska prvakinja, Matea Jelić.

 

U Split je dovodi želja za studiranjem na Kineziološkom fakultetu a Marjan – matični klub sestara Zaninović je bio logičan izbor za nastavak sportske karijere. Matea se na konferenciji za novinare oprostila od trenera Dragan Pinjuha s kojim je osvojila već 9 medalja na G turnirima u nešto više od godinu dana. Dobrodošlicu Matei poželio je predsjednik Marjana, Ante Zoričić.

 

Članovi Marjana nastavljaju berbu medalja i bodova na svjetskim i olimpijskim ljestvicama na startu nove sezone, ali i novog olimpijskog ciklusa u kojem je nešto ranije od ostalih sportova počelo skupljanje bodova za Tokyo 2020. Tri zlata i bronca u Sloveniji na G1 turniru još su jedna potvrda dobrog rada ovog kluba u zimskom pripremnom periodu.