Maske do daske u Novskoj

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: veljača 28, 2017 |

Novskom su za vikend vladale maškare. Nakon što je gradonačelnik Vlado Klasan još prošli tjedan ključeve grada predao maškarama, Novska je za vikend bila prepuna maškara. Sve u sklopu tradicionalne karnevalske manifestacije „Maske do daske“.

 

Grad Novska i tamošnja Turistička zajednica već godinama u  fašničko vrijeme organiziraju tradicionalnu manifestaciju „Maske do daske“, na koju  iz godine u godinu dolazi sve više sudionika. Milijana Dižep Margetić, voditeljica Turističko-informativnog centra Novska, istaknula je kako je ove godine na ovoj manifestaciji prijavljeno 18  grupa, od vrtićkih skupina, školskih skupina i odraslih. Uglavnom je riječ o domaćim novljanskim skupinama, ali bilo je i gostiju iz Kutine i iz Rešetara. I gradonačelnik Novske Vlado Klasan zadovoljan je s ovogodišnjom manifestacijom, te je dodao kako mu je drago da svake godine iz godine u godinu u Novskoj ima sve više maski, te je najavio kako će i ova manifestacija prerasti u jednu međunarodu manifestaciju, čime će se promovirati Novska kao slavonsko središte.Ovogodišnju karnevalsku povorku u Novskoj, koja je prošla središtem Grada, na relaciji od stare do nove tržnice, predvodila je Gradska limena glazba iz Daruvara, te novljanske mažoretkinje. Novska je doista bila vesela i puna maškara, U karnevalskoj povorci i ove su godine bili mnogobrojni novljanski vrtićanci koji su između ostalog bili maskirani u Maše i medvjediće, crvenkapice i lovce,eko strašila, zmajevi, hobotnice, ptičice, te 101 dalmatinere. Među učesnicima bila je i gostujuća skupina iz Rešetara, koja se maskirala u predatore, jer kako su istaknuli, žele biti drukčiji, žele iznenaditi ljude sa svojom pojavom kada dođu.

 

Na novoj gradskoj tržnici održan je prigodni program, u kojem je bio zapažen nastup mađioničara. I ove godine u „Maskama do daske“ pune ruka posla imao je i stručni žiri koji je birao najljepše maske, a posjetiteljima se nudio i niz popratnih sadržaja.