Martinje na glavnom zagrebačkom trgu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 13, 2017 |

Na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, po 17.put dočekan je Martin u organizaciji KUD-a Prepuštovec. Krštenjem mosta službeno je započelo Martinje,a brojni izlagači iz grada i županije predstavili su svoja vina i jela. Proslava Martinja slavila se i na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

 

Za zabavni program pobrinuo se KUD Prepuštovec, koji je svojim nastupom uveselio posjetitelje. Ova tradicionalna manifestacija od velikog je značaja  za grad Zagreb i Zagrebačku županiju jer privlači brojne turiste. “Grad Zagreb i Zagrebačka županija je jedan duh, dva srca. Tako da zajedničkim akcijama možemo pospješiti i turizam i svu onu ponudu koju iz Zagrebačke županije imamo,a i u rubnim dijelovima grada Zagreba. Ponuda fine hrane, finih vina općenito finih proizvoda da možemo plasirati na prostoru grada Zagreba  i isto tako turistima koji dolaze i u grad Zagreb i u Zagrebačku županiju” rekao je zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić. Za tradicionalno krštenje mošta u mlado vino bio je zadužen Josip Lipar. ” Moja uloga je pokrštavanje mošta. Ovog mutnog nevjernika koji su naši vrijedni vinogradari u svojim vinogradima othranjivali da bi ga vinari pretvorili u mošt. A moja je uloga da taj mutni mošt pokrstim u neokaljanu kapljicu koju ćete vidjeti i sutra kušati i nazvati vinom” istaknuo je Josip Lipar, predsjednik KUD-a Prepuštovec. Zatvaranje manifestacije Martinje v Zagrebu nije propustio gradonačelnik Zagreba, koji je  sve prisutne pozdravio i našalio se.Ovogodišnje martinjsko slavlje završeno je na glavnom zagrebačkom trgu uz bogat zabavni program.