Martin Pauk napustio MOST

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: prosinac 12, 2017 |

Jutros je nastavljena maratonska sjednica splitskog Gradskog vijeća, koja je započela 6. prosinca, a tijekom koje je usvojen i gradski proračun za 2018. godinu u visini od milijardu i 25 milijuna kuna. O čemu su sve vijećnici u nastavku raspravljali, sažeo je Mario Vukašin.

 

Jaka južina čini se pozitivno je djelovala na splitske gradske vijećnike. Jednoglasno su usvojili  prijedlog Strategije razvoja Urbane aglomeracije Splita  do kraja 2020. godine, koju je izradilo splitsko Sveučilište. Njome će se omogućiti povlaćenje 64 milijuna eura bespovratnog novca iz fondova EU.

 

Dok je sloga vladala između vlasti i oprbe, u redovima MOSTA došlo je do do razilaženja u mišljenjima. Martin Pauk više neće djelovati pod Mostovomokriljem. Od danas je nezavisni gradski vijećnik!

 

Obećali smo podizati nivo političke kulture u gradu Splitu što i ovim primjerom dokazujemo. Dogovorni i civilizirani razlaz ne znači da više nećemo surađivati. Kaže čelinik splitskog MOST-a

 

Mladi Splićanin je tijekom prošlih izbora bio Mostov povjerenik za Split. Šira javnost ga je upoznala kada je slovenskog zastupnika Žana Mahiča pozvao na obračun u ringu jer je potez tog političara iz susjedne države protumačio kao pozivanje na sukob Slovenije i Hrvatske.

 

Pauk će u Vijeću, tvrdi i dalje biti oporba

 

Nedavno je kao nogometni sudac na utakmici 3. HNL jug između Uranije i Kamena samoinicijativno održao minutu šutnje u spomen na Slobodana Praljka, a bio je žestoki u svjim komentarima ,kolega koji su napustili sjednicu uoči održavanja minute šutnje za preminulog generala u Haagu osuđenog za ratni zločin, zbog čega se čulo da je Gradsko vijeće dobilo ‘novog Luku Podruga’.