Markovina novi kandidat za gradonačelnika Splita

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: ožujak 6, 2017 |

Nova ljevica i Radnička fronta predstavile su izborni program pod nazivom „Bolja strana Splita“ i to simbolično u Ulici Ruđera Boškovića, kako bi ukazali na ključne splitske razvojne točke i ključne prepreke splitskom razvoju, te plastično dočarali model i projekte kojima Splitu žele vratiti zasluženi ponos.

 

Potvrdili su što se i očekivalo, na lokalne izbore u Splitu idu zajedno i kako bi to objavili sazvali su konferenciju za medije. Lokacija, ulica Ruđera Boškovića na Splitu 3, nije odabrana slučajno već je trebala, kako su rekli simbolizirati prošla vremena u kojima su ljudi imali više samopouzdanja, ali i u isto vrijeme zorno dočarati, zapuštenost i devastaciju koja je usljedila.

 

Radnička fronta ističe primjer Hajduka kao model po kojem bi se cijeli Split mogao pokrenuti i izaći, kako su rekli, iz života koji su kreirale političke stranke koje sve imaju gotovo identične programe.

 

Ivo Baldasar, Željko Kerum, Andro Krstulović Opara, Aida Batarelo, Marijana Puljak, Robert Pauletić, Goran Jugović, Mirna Kovačić i deveti, ali možda ne i posljednji, Dragan Markovina su za sada poznati kandidati na mjesto gradonačelnika Splita. Dva i pol mjeseca do izbora svi misle kako mogu do pobjede.