Marjan je za ljude, a ne za životinje

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: srpanj 30, 2016 |

Tko je sve odgovoran za sramoćenje Splita u svezi projekta Zoološkog vrta i gospodarenja Park šumom Marjan, performansom su retrički upitali Zeleni Dalmacije i Prijatelji životinja na marjanskom platou.

 

Rajičicama o zid Zoološkog vrta na Marjanu udarili su Zeleni Dalmacije i Prijatelji životinja kako bi iskazali svoje negodovanje politikom koja se po pitanju zaštite prirode i životinja provodi u Splitu.

 

Zeleni podržavaju studiju održivog razvoja Park šume Marjan koja određuje odnose na Marjanu. Studija je objektivna i kvalitetna te je otvorila niz pitanja o kojima se desetljećima šutjelo, ističu Zeleni. Studija je dala objektivne i pametne preporuke koje stvaraju pravu sliku o stanju na Marjanu, tvrde.

 

Zeleni se zalažu da se Zoološki vrt i pravno ugasi kao institucija te da se iz njega konačno iseli i posljednjih desetak životinja koje u njemu obitavaju u nehumanim uvjetima.

 

Studiju održivog razvitka treba konačno primjeniti u praksi jer će ona Marjan privesti svrsi. Marjan trebaju koristiti ljudi, a ne životinje jer je to smisao park šume, poručuju Zeleni.