Manifestacija “Zadar čita”

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: ožujak 12, 2018 |

U Gradskoj knjižnici Zadar otvorena je manifestacija „Zadar čita“. Ovogodišnja tema manifestacije ima temu „Pismo“; pismo kao sredstvo komunikacije, pismo kao način pisanja, pismo kao poruka, kao vrsta slova.

 

Sudjeluje veliki broj vrtića, osnovnih i srednjih škola Grada i Županije, brojne kulturne ustanove, knjižnice, Sveučilište u Zadru, a tijekom narednog tjedna održat će se brojna događanja- od kreativnih i edukativnih radionica za djecu, predavanja, književnih susreta do tribina , a sve u znaku „pisma“. U samoj knjižnici održat će se programi za djecu te književni susreti; u goste dolaze autori Marijana Češi, Hrvoje Hitrec i Marina Vujčić. Državni arhiv u Zadru uključio se u desetu jubilarnu manifestaciju „Zadar čita“ pa je za tu prigodu otvorena izložba „Pismo i pisma u arhivu“.Kroz pet različitih cjelina ovom izložbom prezentiran je dio arhivskog gradiva koje svojim sadržajem i oblikom objedinjuje elemente ovogodišnje teme „Zadar čita“ – pismo. Izložba je otvorena do 30. ožujka.