Male komunalne akcije idu po planu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 19, 2015 |

Tema redovne, 19., koordinacije gradonačelnika, predsjednika Gradske skupštine i predsjednika vijeća gradskih četvrti, koja se održava nakon sjednice Gradske skupštine, bili su planovi malih komunalnih akcija u 2015. godini.

 

“Od ukupno 1854 akcije koje su evidentirane u 17 gradskih četvrti tijekom 2015. godine, 1173 akcije su ugovorene sa Zagrebačkim cestama i Zrinjevcem, a sve druge akcije su u postupcima javnog nadmetanja”, rekao je Zoran Nevistić, pročelnik Službe za mjesnu samoupravu.

 

O napredovanju malih komunalnih akcija, predstavnike 17 gradskih četvrti, izvijestili su čelni ljudi najaktivnijih podružnica Zagrebačkog holdinga.

 

“Doista je velik broj akcija ugovoreno ove godine u vrijednosti od gotovo 42 milijuna kuna. U ovih mjesec i pol dana koliko imamo nadzore mi smo uspjeli realizirati preko 30 posto tih akcija i vjerujem da neće biti problema da se one sve realiziraju sredinom rujna ili početkom listopada”, najavio je Alen Gospočić, direktor Zagrebačkih cesta.

 

“Sada smo trenutno na oko 20 posto realizacije i radovi su u tijeku. Još jednom ovim putem pozivam sve predstavnike mjesne samouprave da nam se obrate ako ima bilo kakvih problema na terenu”, istaknuo je Igor Toljan, direktor Zrinjevca.

Članovima koordinacije se, po prvi put, obratila nova šefica Zagrebačkog holdinga.

 

“Ako imate problema koje moramo riješiti slobodno dođite kod mene pa ćemo pokušati zajedno riješiti te probleme”, poručila je Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga.

 

Koordinaciji je trebao prisustvovati i gradonačelnik Milan Bandić, no zbog spriječenosti nije sudjelovao na sastanku predstavnika mjesne samouprave s izvršnom i zakonodavnom vlasti Zagreba.