Mala Mrduja

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: rujan 3, 2015 |

Mrdujska regata jedna je od najstarijih regata u ovom dijelu Europe. Prva regata održala se još davne 1927. godine a ove godine održava se po 84. put. Uz Veliku Mrduju održat će s i Mala Mrduja koja je predviđena za kadete i juniore, ona ove godine doživljava svoje 16 izdanje.

 

JK Labud koji je ujedno organizator ovih manifestacije ove godine slavi svoj 90 rođendan.da je to događanje prelaslo granice Hrvatske istaknuo je i član jedriličarskog kluba Labud ,te direktor Male mrduje.Istaknuo je i da je razlika između Male i Velike mrduje ne samo u iskustvima jedriličara već, već i da je Mala mrduja predviđena za mlađe uzraste u klasi optimist.

 

Ta regata ime nosi po legendi JK Labuda, pokojnog Borisa Vujnovića.Jedriličarskom klubu Labud možemo zaželjeti sve najbolje u jubilarnoj 90 godini postojanja i da s dobrim rezultatima nastave u budućnosti, a imati svjetsku prvakinju u jedrenju unutar svojih redova dovoljno govori o kojoj kvaliteti rada se radi, tako da u godinama koje slijede možemo očekivati još koje ime vrijedno svjetskog respekta i da ime svog matičnog kluba Labud, pronesu diljem svijeta.