Maja Vrančić Splitski cvit 2018.

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: ožujak 8, 2018 |

Povodom Međunarodnog dana žena, splitska Udruga Naš kvart i ove je godine dodijelila nagrade  ženama koje su svojim radom zadužile društvo.

 

Ovogodišnji Splitski cvit je Maja Vrančić, majka troje djece, fotografska dizajnerica, osnivačica Udruge za promicanje kulturnih i umjetničkih- aktivnosti “Kurs” . Iza nje je profesionalni rad na filmu redatelja Arsena Ostojića: „Ta divna splitska noć“, dokumentarcima; organizacija projekta „ Najklinci Hrvatske“; pripremni i organizacijski posao na predstavljanju Hrvatske na sajmu knjiga i nakladništva u Leipzigu i Frankfurtu .   Među značajnijim projektima koje je osmislila jest rezidencijalni program Writees in residence, koji je u 10 godina u Split iz cijele Europe doveo preko 100 umjetnika, uglavnom piscaca, a potom i likovne umjetnike te redatelje. Maju Vrančić za ovogodišnji, šesti po redu Splitski cvit, među deset kandidatkinja, odabrao je ocjenjivački sud u organizaciji Udruge Naš kvart. Nagrada se simbolično dodjeljuje na Dan žena.

 

Udruga Naš kvart već godina promiče žene koje su svojim radom zadužile društvo. U šest godina postojanja nagrade, kroz projekt je prošlo 86 žena, od kojih su cvitovi postali samo njih šest, a ostale, od cvita niša manje kvalitetne kandidatkinje ponijele su titulu latica, bez kojih bi današnji Split bio nezamisliv.

 

Svake godine ova manifestacija je prigoda da o važnosti žena u društvu progovore i političari, koji projekt podržavaju od njegova osnutka.

Podsjetimo, pobjednica lanjskog Splitskog cvita bila je Ivana Buklijaš, aktivna članica HGSS Stanice Split i anesteziologinja splitskog KBC-a.