Luka Bulić Bračulj, čudo od djeteta

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: veljača 13, 2017 |

Solin već šestu godinu za redom drži titulu najmlađeg grada u Republici Hrvatskoj. Među tom djecom i mladima kriju se talentirani pojedinci. Donosimo priču o petnaestogodišnjem Luki koji je u najmanju ruku posebno dijete.

 

Tinta koja nestaje pa se opet pojavi, zašto je sunce crveno pri zalasku ili koji su parametri vizualne privlačnosti palačinke, pitanja su na koje petnaestogodišnji Luka poznaje odgovore.: Luka Bulić Bračulj učenik je prvog razreda Prirodoslovno – matematičke gimnazije u Splitu i možemo slobodno reći, mladi genijalac iz Solina. Skroman, komunikativan i čini se, pomalo nesvjestan svega što je već do sada postigao.: Posljednja medalja brončanog sjaja stiže iz Indonezije, gdje je Luka zajedno sa svojih pet kolega u znanju prirodoslovnih predmeta, fizici, biologiji i kemiji, pomeo konkurenciju iz 50 –ak država svjeta.: Kako je sam rekao, nekako navlači taj 5.0 prosjek, išao je na državna natjecanja iz gotovo svih predmeta, od hrvatskog do fizike, matematike, kemije, biologije, a od nedavno je član i debatnog kluba.

 

A ponosni su na svog genijalca su i čelni ljudi grada Solina.
Jednom mu je to rekla i profesorica iz Hrvatskog jezika, a isto to i mi možemo ponoviti: „Luka učini nešto za čovječanstvo!“.