Lokalno partnerstvo Split

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: srpanj 10, 2018 |

U siječnju 2018 splitsko dalmatisnka županija bila je na vrhu liste  nezaposlenosti po županijama. Nažalost, više od polovice su žene. Kako bi se što prije nešto učinilo po pitanju tog lošeg rejtinga, iskorištavaju se eu fondovi sa svih strana.

 

Projekt Lokalnog partnerstva bavi se problemom nezaposlenosti, a ugovoren je 14.svibnja.Nositelj projekta je klaster za eko drtuštvene inovacije i razvoj CEDRA Split, a partneri JU RERA, Centar za održivi razvoj, Hup i Grad Split i HUP.Poseban je naglasak u projektu na ranjive skupine društva – mlade koji tek ulaze u poslovni svijet, žene i invalide. Ovi posljedni već su itekako uspjeli –uskoro kreću s  konkretnim radnim mjestima.Projekt bi trebao trajati 24 mjeseca, a iznos besprovratnih sredstava je oko 2 milijuna kuna, i to u 100% intezitetu potpore. Osnovni je cilj potaknuti lokalno partnerstvo i samo zapošljavanje, pa malo ostaje nejasno zašto zavoz za zapošljhavanje ne sudjeluje u projektu. Ipak, svatko ko uđe u projekt, trebt će na kraju pokazati rkonkretne rezultate.Lokalno partnerstvo se provodi u svim hrvatskim županijama,  a ključ za njegov uspjeh je sveobuhvatna analiza intersnih skupina – tako se za početak kreće u identificiranje partnera koji mogu pomoći da s etaj cilj i ostvari.