„Lokalne priče: put prema ljudskim pravima“

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: siječanj 11, 2016 |

Mreža mladih Hrvatske, Vlada i Europska unija pozivaju na podnošenje prijava za projekt „Lokalne priče: put prema ljudskim pravima“. Pozivaju se udruge i neformalne inicijative mladih i za mlade s područja Hrvatske u čijem je fokusu zaštita ljudskih prava i ranjivih skupina da se uključe u proces edukacije i mentorstva kroz ovaj projekt “.

 

Udruge koje budu sudjelovale u projektu će kroz godinu dana dobiti priliku povezati se s drugim sličnim organizacijama iz Hrvatske, produbiti osnovna znanja iz područja zaštite ljudskih prava te steći praktična znanja o pisanju projekata i projektnom menadžmentu. Nakon tri edukacijska modula koja pokrivaju sadržaje iz ovih područja, udruge i inicijative koje budu sudjelovale u projektu moći će zatražiti i dodatne jednodnevne edukacije, ovisno o njihovim potrebama.

 

Četiri odabrane udruge/inicijative dobiti će potporu u provedbi projekta četiri organizacije uključene u projekt , među kojima je i splitski Most. Kroz mentorsku podršku, odabranim udrugama i inicijativama pružit će se pomoć i u kreiranju plana aktivnosti za narednih godinu dana njihova rada. Rok za prijavu otvoren je do 22. siječnja 2016., a rezultati će biti objavljeni tjedan dana kasnije – 29. siječnja. Projekt “Lokalne priče: put prema ljudskim pravima“ financira Euorpska unija kroz predpristupne (IPA) fondove.