Ljubav slikara prema glazbi

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 28, 2017 |

Slikar krajolika, ponajprije njegovih Sela nedaleko do Siska, ali i Kupe te razigranih konja na nedalekom Odranskom polju, akademski slikar Ivan Mareković otkriva javnosti još jednu svoju umjetničku ljubav-glazbu.

 

Priprema i nosač zvuka, a u njegovom ateljeu u Selima posjetio ga je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. Iako su slike ono po čemu je poznat i priznat u hrvatskim likovnim krugovima, oduvijek sam se bavio glazbom, kaže vrsni hrvatski pejzažist akademski slikar Ivan Mareković. CD kojeg planira objaviti nastao je još prije nekoliko godina a koliko ga je glazba okupirala svjedoči i glazbeni studio uređen u slikarskom ateljeu. No kako bi CD ugledao svjetlo dana nada se i pomoći županije. Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić ističe kako Županija izdvaja sredstva za kulturnu djelatnost. No ona nisu dostatna za sve što bi trebalo pomoći, jer ima puno umjetnika u županiji koji ne mogu samostalno financirati sve što rade. No podsjeća kako Županija svake godine raspisuje natječaj za kulturne programe te  poručuje kako će Županija i dalje pomagati simboličnim sredstvima svim kulturnjacima pa tako i Marekoviću, koji je Likovnu akademiju u Zagrebu završio u klasi prof. Vasilija Jordana, izlagao na brojnim skupnim i samostalnim izložbama ali i radio kao likovni pedagog u školama.