Lisica i djevojčica

Kategorija: neaktivni filmovi | Objavljeno: srpanj 31, 2017 |

Priču, vlastita sjećanja, pripovijeda naratorica (I. Carre), a slika prati djevojčicu (B. Noel-Bruneau) koja dane najradije provodi u šumi. Upoznaje razne šumske životinje, krtice, ježeve, ptice, jazavce, susretne čak i medvjeda, no najviše joj je svidi lisica lijepe njuške i kićenog repa. Plaha i oprezna, lisica bježi i od djevojčice.

 

Tako prolazi cijela jesen, a kad dođe zima, djevojčica će, trčeći za svojom lisicom, pasti i slomiti nogu. Iz svoje sobe u seoskoj kući na rubu šume osluškivat će zvukove životinja, naučiti ih prepoznavati, pa i oponašati njihovo glasanje. A kad dođe proljeće i skine gips, najprije će odjuriti u šumu potražiti svoju lisicu….

 

Vizualno iznimno impresivan, film je bio zahtjevan snimateljski i redateljski posao: radnja se proteže kroz više godišnjih doba, uz djevojčicu glavni je lik lisica, a pojavljuju se i vukovi, medvjed i lisičini mladunci, što je “uhvaćeno” na način kako se snima dokumentarni film, uz strpljivo čekanje željenog kadra. Osim dokumentarnog i vizualnog aspekta, film je dojmljiva priča o životu prirode i ljubavi djevojčice prema prirodi. Stoga ne čudi da je bio nominiran za Young Artist kao najbolji strani film, a djevojčica Bertille Noel-Bruneau za glavnu ulogu.Film prikazujemo u povodu Svjetskog dana šuma.

 
Redatelj : Luc Jacquet

 

Žanr : Dokumentarni 

 

Država :Francuska 

 

Godina proizvodnje : 2007 

 

Trajanje : 93 min. 

 

VEZANI ČLANCI