Liječnici dolaze u sisačku bolnicu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 6, 2017 |

Sisačka Opća bolnica “Dr.Ivo Pedišić” bogatija je za tri nova liječnika. Ravnatelj bolnice Tomislav Dujmenović posebno je istaknuo zadovoljstvo činjenicom da novi liječnici sisačku bolnicu vide kao mjesto gdje na najbolji mogući način, uz opremu koja im je na raspolaganju, mogu pomoći pacijentima s ovoga područja.

 

Tako je nakon dvije godine rada u Pakracu i isto toliko u Požegi, dr. Hrvoje Ravlić, ortoped, kao mjesto rada odabrao sisačku bolnicu. “Odabrao sam ovu bolnicu Sisak jer su dobri uvjeti, velika je bolnica, ima dobru opremu. Mala korekcija još u nabavki opreme. Veliki je bazen pacijenata i nema razloga da rad ne bude dobar.”, rekao je dr. Ravlić. U Sisak je stigao, uz još jednu kolegicu liječnicu, i oftamolog iz Čakovca, Ivan Slugan. Tomislav Dujmenović, ravnatelj OB Sisak, ističe kako osim na privlačenju liječnika kako bi se odlučili na dolazak, u sisačkoj bolnici uz pripreme za gradnju Središnjeg paviljona, obnavljaju i odjele. Na zgradi takozvane Nove interne obnovljena je stolarija a započelo je i obnavljanje pojedinih odjela. Sisačko-moslavački župan, koji je u pratnji ravnatelja obišao radove, istaknuo je: ” Ovo su mali koraci kojima se pokušava unaprijediti zdravstvena zaštita ali vjerujte vrlo važni za naše pacijente, za naše medicinsko osoblje koje ovdje radi jer će imati kvalitetnije uvjete za smještaj. Nova interna koja je doista bila zapuštena dobila je novu stolariju, napravljena je nova energetska obnova zgrade. Uređeni su odjeli koji se tu nalaze. Najvažniji su sanitarni čvorovi i uložena su značajna sredstva, više od 730 tisuća kuna uloženo je u adaptaciju i sanaciju ovih prostora.”

 

Nastavit ćemo i dalje ulagati i izdvajati sredstva kako bi poboljšali uvjete i liječnicima i pacijenima, rekao je Žinić, dodavši kako će razina zdravstvene usluge biti znatno povećana nakon izgradnje Središnjeg paviljona.