Life programom do 155 milijuna europskih kuna

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 22, 2015 |

Life programom Europske unije za projekte zaštite okoliša i klime, Hrvatskoj je do 2017. na raspolaganju oko 155 milijuna kuna. Kroz Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurano je do 50 posto od preostalog iznosa koje korisnici moraju financirati, čime olakšavaju realizaciju takvih projekata u Hrvatskoj.

 

Na program se mogu prijaviti javna tijela, privatne tvrtke i nevladine organizacije registrirane na području Europske unije. Natječaj će biti otvoren 1. lipnja. Za potprogram Klima trajati će do 15. rujna 2015., a za potprogram Okoliš do 1. listopada 2015.

 

Projekti će se prijavljivati izravno Europskoj komisiji preko web portala. Ministarstvo i Fond će tijekom lipnja na svojim internetskim stranicama objaviti poziv s listom tema projekata koji se mogu prijaviti za nacionalno sufinanciranje, a kako bi ostvarili sufinanciranje, korisnici projekta moraju biti registrirani u Hrvatskoj i aktivnosti projekta se moraju provoditi u Hrvatskoj.