Letački program “Pukovnik Mirko Vukušić”

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: ožujak 22, 2018 |
zadar

U povodu Dana postrojbe 93. zrakoplovna baza organizirala je Letački program „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zadru. Sudjelovali su avioni i helikopteri iz sastava 93. zrakoplovne baze i Akrobatska grupa Krila Oluje.

 

Letački program „Pukovnik Mirko Vukušić“ organiziran je povodom obilježavanja Dana 93. zrakoplovne baze, 26. obljetnice njezina osnutka te 25. obljetnice pogiblje pripadnika 93. zrakoplovne baze i 7. domobranske pukovnije. U prošloj godini 93. zrakoplovna baza ostvarila je više od 11. 100 sati naleta , a time je postignut novi rekord baze.U bazi je , od njenog osnutka, školovan visoki broj pilota. Ovogodišnji program nazvan je „Pukovnik Mirko Vukušić“ u spomen na poginulog pilota Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek i naslovnika vojarne u Zemuniku koji se posebno istaknuo u dostavi hrane i lijekova opkoljenom Vukovaru te izbacivanju tzv. „bojler“ bombi po neprijateljskim položajima u Slavoniji u Domovinskom ratu.