Laboratorij ostaje u Popovači

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 1, 2015 |

Grad Popovača potpisao je ugovor s privatnim koncesionarom koji će u tamošnjem Domu zdravlja imati laboratorij za vađenje krvi. Prema ugovoru Grad je dužan jednom mjesečno koncesionaru isplaćivati 3000 kuna, a sve kako bi razina zdravstvene skrbi u tom gradu ostala zadovoljavajuća.

 

Krajem prošle godine laboratorij za vađenje krvi u Domu zdravlja Popovača preuzeo je privatni koncesionar. Do tada je ta usluga bila obavljana u sklopu Doma zdravlja, a kako bi ona tamo i ostala Grad Popovača je s koncesionarom potpisao ugovor o subvenciji.

 

“Nakon nekoliko pregovora u kojima je sudjelovao Odbor za zdravstvo donijeli smo Odluku da s koncesionarom potpišemo ugovor prema kojem će mu Grad Popovača svaki mjesec davati 3000 kuna”, rekao je gradonačelnik Josip Mišković.

 

Jedan od uvjeta koji je postavio Grad Popovača jest da razina zdravstvene skrbi u tom gradu ostane na razini prijašnjih godina te da pacijenti ne moraju krv odlaziti vaditi u susjedne gradove, Kutinu i Sisak.

 

“Sve uzimanje uzoraka nastavit će biti u Domu zdravlja Popovače, osoba koja je to radila do sada ostat će na tom radnom mjestu, ali će uz svoj posao raditi i ostale poslove koje će trebati tijekom dana”, pojasnio je gradonačelnik.

 

Ugovor je s koncesionarom potpisan na godinu dana, a kako će sve funkcionirati i hoće li on biti produžen znat će se nakon tog roka.