Kvalitetnije obrazovanje u SMŽ

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 7, 2016 |

Sisačko-moslavačka županija skrbi o 34 škole na svom području i to 21 osnovnoj i 13 srednjih. Kako bi se osigurali kvalitetniji uvjeti obrazovanja svim učenicima, županija se prijavila na natječaje za fondove iz nadležnih ministarstava.

 

Uspješno su prošli na natječaju Ministarstva socijalne politike i mladih. “Osigurali smo tople obroke za naše učenike. Ukupno 1255 besplatnih obroka, a zajedno s gradom Kutinom je to još i više. Tako 1485 učenika na području naše županije ima pravo na besplatne obroke.” ističe župan Ivo Žinić. Cilj je, rekao je župan, u sve naše škole uvesti i tople obroke. Još jedna uspješna prijava bila je na natječaj Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za pomoćnike u nastavi te su odobrena sredstva za 55 pomoćnika za 59 učenika.

 

Sisačko-moslavačka županija prva je županija koja u školama kojima je osnivač od ove školske godine ima i e-dnevnike. Županija je samo za taj projekt osigurala milijun kuna te se ukupna ulaganja u ovoj školskoj godini uz preostala dva projekta penju na 4 milijuna kuna.