Kutinsko Vijeće

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 20, 2018 |

Vijećnici Grada Kutine održali su posljednju sjednicu uoči odlaska na ljetnu stanku. Za tu sjednicu moglo bi se reći, da za razliku od prethodnih Vijeća, nije imala opsežan Dnevni red, pa je sjednica završena u relativno kratkom roku.

 

Vijećnici Kutine na posljednjoj su sjednici uoči ljetne stanke, donijeli Odluke kojima daju suglasnost za ponovno prijavljivanje projekata na natječaj temeljem  mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020. Kako je istaknuo pročelnik za gospodarstvo Hrvoje Krmelić riječ je o projektima koje su izrađeni i prijavljeni prošle godine tijekom četvrtog mjeseca. Nažalost Grad s njima nije prošlao. Riječ je o projektima u Banovoj Jaruzi i Repušnici. Projektu nisu prošli jer je  se nije mogao dobiti maksimalan broj bodova, s obzirom da Kutina ima faktor razvijenosti 6 pa je odmah u nepovoljnoj poziciji, jer dobiva puno manji broj bodova. Pročelnik je pojasnio kako su na novom natječaju promijenjeni neki uvjeti. Neki od njih su da se može prijaviti samo 2 projekta po istoj mjeri s područja jedne lokalne samouprave. Na ovom je Vijeću zanimljivo bilo na samom početku sjednice, točnije na aktualnom satu. Vijećnika Damira Petravića zanimao je broj zaposlenih u gradskoj upravi i ustanovama u odnosu na godinu dana ranije. Gradonačelnik Zlatko Babić odgovorio je kako je broj zaposenih u Gradskoj upravi isti, dom su zapošljavanja u trgovačkim društvima prema potrebi, no dodao je kako su ona daleko manja nego što je to bilo za prethodne vlasti. Istaknuo je i da zapošljavanja koja se sada događaju u Gradskoj upravi ili u ustanovama, su samo tamo gdje je netko otišao u mirovinu, te tamo gdje je to potreba tj. gdje to omogućuje financiranje u skladu sa realizacijom projekata iz EU fondova. Vijeće je donijelo i Odluke o donošenju novih prostorno-planskih dokumenata. Riječ je o VIII. Izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana grada Kutine, te o IV. Izmjenama i dopunama Detaljnog plana uređenja središta grada Kutine.

 

Inače, Recimo kako se na ovom Vijeću osjetila primjena novog Poslovnika o radu Gradskog Vijeća, prema kojem odgovore na vijećnička pitanja može dati samo gradonačelnik i njegovi zamjenici, a nikako pročelnici Upravnih odjela. Vijeće je prihvatilo i Izviješće o radu Pučkog otvorenog učilišta Kutina za prošlu godinu, za kojega je glasalo 9 vijećnika, dok ih je 7 bilo suzdržano., i to većina iz redova vladajućih.