Kutinski SDP optužio oporbu za opstrukciju

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 25, 2015 |

Sukob vladajućih i oporbe u kutinskom Gradskom vijeću stvara nekonstruktivnu i lošu atmosferu koja onemogućuje rad vijećnika kojima su građani dali povjerenje. Tako je kutinski SDP ocijenio situaciju u tijelu gradske zakonodavne vlasti, a glavni krivci su oporbeni vijećnici.

 

“Vijećnici koalicije HDZ-a umjesto da se pospu pepelom i pitaju se gdje su to griješili da su im građani uskratili povjerenje, oni su destruktivni, provociraju, upadaju u riječ i ne poštuju vijećnike, niti predsjednika Gradskog vijeća, a time ni građane Kutine. Vrhunac licemjerja takve politike je kritiziranje vlasti da se ne provode investicije u gradu, a kada treba dići ruku za njih onda ih ne žele podržati”, kaže Nikola Domitrović, predsjednik SDP-a Kutine.

 

Čelni ljudi kutinskog SDP-a smatraju kako je vrhunac politikantstva oporbene kolacije vidljiv sa zadnje sjednice Gradskog vijeća, a zamjeraju im što su 2013. godine, kada su bili na vlasti, grad Kutinu kreditno prezadužili.

 

“Podsjetio bih da je za vrijeme bivše vlasti bilo ulaganja oko 20 mln kn, ali s kreditom koji je gradski proračun opteretio za narednih 10 godina”, istaknuo je Miodrag Mišljen, SDP-ov vijećnik Gradskog vijeća.

 

Predsjednik kutinskog SDP-a osvrnuo se na optužbe oporbene kolacije da izvršna vlast utječe na rad medija.

“Cijelo vrijeme inputiraju izvršnoj vlasti da utječe na rad medija, da oporba ne dobiva dovoljno prostora u njima, a u svojim nesmotrenim izjavama i nastupima javno su rekli da bi politika trebala određivati uređivačku politiku medijima. U posljednjih dvije godine od kada smo na vlasti iz SDP-a nitko nikada nije nazvao novinare niti ih pitao za njihovo dobro ili loše pisanje o nama ili našem radu”, naglasio je Domitrović.

 

Unatoč prepucavanju članova vladajuće koalicije i oporbenih stranaka, ove godine u Kutini su u tijeku ili se planiraju investicije u vrijednosti od 20-ak milijuna kuna koji će po svom izvršenju unaprijediti život građanima bez obzira na politiku.