Kutinski HDZ o Petrokemiji

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 31, 2016 |

Nakon što je kutinski SDP prozvao gradski HDZ da sada šuti oko događanja kojima se kroji sudbina najvećeg kutinskog gospodarskog subjekta- Petrokemije, kutinski HDZ na konferenciji za novinare odgovorio je svojim političkim protivnicima. Ali ne samo SDP-u, već i HNS-u.

 

Vodeći ljudi kutinskog HDZ-a na konferenciji za novinare osvrnuli su se na posljednja događanja koja se tiču sudbine najvećeg kutinskog gospodarskog subjekta,te su dali svoje viđenje kako tu situaciju koriste čelnici vladajućih kutinskih stranaka. Tako su HNS-ovcima, koji traže da država preuzme Petrokemijino odlagalište Fosfor-gipsa poručili da država može preuzeti jednu takvu deponiju i sanirati je, ali samo u slučaju ako Petrokemija ode u stečaj.

 

Stoga se u kutinskom HDZ-u pitaju želi li HNS to da Petrokemija ode u stečaj? Osvrnuli su se i na kako kažu “politikanstvo gospodina gradonačelnika i SDP-a” jer prozivaju HDZ zbog šutnje u vezi Petrokemije. HDZ s druge strane pita zašto je SDP protekle 4 godine šutio kada su Petrokemiju obilazili potencijalni kupci i zašto se tada nisu zdušno borili protiv privatizacije i protiv potencijalne prodaje Petrokemije.

 

Kutinski HDZ na kraju je poručio kako je uvijek imao čvrsti stav vezan za Petrokemiju, a to je da podržava sindikat, podržava udrugu branitelja iz Petrokemije, podržava radnike u Petrokemiji da se ona sačuva, da se sačuvaju radna mjesta i da se održi proizvodnja. Na pitanje prihvaćaju li poziv gradonačelnika da sve stranke u Gradu zajedno nastupe vezano za pitanje Petrokemije, kutinski HDZ nije dao konkretan odgovor.