Kutina sufinancira rad logopeda

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 13, 2018 |

Kako bi se osigurao rad logopeda u Kutini, i sam Grad već neko vrijeme sufinancira njegov rad. To je velika pomoć  roditeljima čija djeca trebaju pohađati logopedske terapije.

 

Naime, Kutina je jedan od gradova koji sufinancira rad logopeda na svom području. Sreća je da ga je uspjela naći, jer ih na tržištu rada nedostaje. Gradonačelnk Kutine Zlatko Babić istaknuo je da Kutina u nekim momentima nije imala niti jednog logopeda, ali da se onda uspio pronaći logoped koji je počeo raditi u gradskom vrtiću  No on nije ni približno dovoljan kolike su potrebe Kutine, dodao je gradonačelnik Babić. Ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina Sandra Todorov istaknula je kako Grad sufinancira plaću logopeda, kao što sufinancira sve plaće zaposlenika u toj gradskoj ustanovi. Da je rad logopeda doista neophodan pokazuje i broj djece koja polaze logopedske terapije. Logopedica u kutinskom vrtiću Karmen Jelaković istaknula je kako imaju listu čekanja na kojoj su uglavnom  mlađa djeca, točnije djeca koja ove godine nisu polaznici škole, dok samu llogoterapiju trenutno pohaća 64-ero djece, od kojih je njih e 4-ero u programu rane intervencije. Logopeda je za rad u Kutini pronašla i kutinska Udruga osoba s invaliditetom – Udruga OSI. Gradonačelnik je istaknuo da je Grad, kako bi tog logopeda na vrijeme rezervirao, za njega platio nužnu plaću za nekoliko mjeseci dok Udruga ne nađe druge izvore sufinanciranja. S tim da logopeda imaju u svom gradu, posebno su zadovoljni roditelji djece koja trebaju logopedske vježbe. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić istaknuo je da trenutna dva logopeda koja rade u Kutini neće zadovoljiti sve potrebe za logopedom, ali vjeruje kako će barem donekle ublažiti taj problem.