Kutina obilježila Europski dan sporta uličnom utrkom i rolijadom

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 29, 2017 |

Školski sportski savez Grada Kutine velikom je sportskom manifestacijom po prvi put obilježio Europski sportski dan, na kojemu se okupio veliki broj kutinskih učenika i vrtićanaca. Sve s ciljem sudjelovati barem jedan dan u nekoj sportskoj aktivnosti.  

 

Naime, u Kutini je na novom Trgu obilježen Europski sportski dan uz prisutnost velikog broja djece – učenika osnovnih i srednjih škola, te vrtićanaca, a sve pod nazivom Ulična utrka Grada Kutine i rolijada“. Kako je istaknula  Jasminka Molnar predsjednica Školskog sportskog saveza Kutine taj je Savez u suradnji s Gradom i nizom sponzora i onih koji podupiru manifestaciju ove godine po prvi put organizirao tu veliku menifestaciju.  Ona se sastojala od ulične utrke, rolijade, od prezentacijskih vještina na Trgu koje su prezentirali lokalni sportski klubovi, do nekih drugih animacijskih poligona i ostalih aktivnosti, a sve u cilju da se djeca zabave. U trčanju je bilo prijavljeno oko 450 učenika svih razreda osnovnih i srednjih škola, a veliki je broj natjecatelja bio prijavljen i za kategoriju rolanja. U sklopu manifestacije kutinski sportski klubovi predstavili su se svojim potencijalnim novim članovima, kroz prezentaciju onoga što rade. Kutina je tako, zahvaljujući gradskom Školskom sportskom savezu, na najbolji mogući način obilježila Europski sportski dan. Nadamo se kako će to postati tradicija.