Kutina izrađuje svoj stećak na Spomen obilježju Trokut

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 23, 2018 |

Grad Kutina će napokon izraditi svoj stećak za poginule branitelje na zapadno-slavonskom ratištu,  s područja Kutine, Popovače te Velike Ludine. On će se postaviti na prostoru Spomen obilježja Trokut.

 

Kako je istaknuo gradonačelnik Kutine Zlatko Babić na tom će stećku, a koji će biti za Grad Kutinu, Popovaču i Veliku Ludinu, biti napisana imena 20 dečkiju koji su ostavili živote na zapadno-slavonskom ratištu. Gradonačelnik je dodao da Kutina, Popovača i Velika Ludina jedine nemaju svoj stećak. Izrada stećka procjenjuje se na oko 160 tisuća kuna, u čujem će financiranju, pored Kutine, sudjelovati i Popovača, te Sisačko-moslavačka županija, a možda i Velika Ludina. Ipak, dio novca za taj bi se projekt mogao dobiti i od Ministarstva branitelja, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.  Naime, to Ministarstvo  svake godine sufinancira izradu spomenika za poginule branitelje. Ovogodišnji natječaj za tu namjenu Ministarstvo bi trebalo objaviti uskoro.