Kutina dobila punionicu za električna vozila

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 14, 2016 |

I Kutina se priključila gradovima u kojima se popularizira e-mobilnost, a samim tim i kupnja električnih automobila i vozila.Naime, Kutina je 30.grad u Hrvatskoj u kojem je otvorena javna punionica za električna vozila.

 

Partner Gradu u ovom projektu bila je HEP-ova grupa e-mobilnost, koja je postavila brzu ELEN punionicu za električna vozila, a koja je jednostavna za gradove.Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić istaknuo je da je Grad trebao samo pripremiti osnovnu infrastrukturu, a to su  2 parkirališna mjesta te pristup nogostupom do punionice. Domagoj Puzak  iz razvojne grupe E-mobilnost ponovio je kako je kutinska punionica 30.postavljena punionica u Hrvatskoj u suradnji s gradovima i zainteresiranim partnerima. Tako pokušava se popularizirati e-mobilnost ali i omogućiti građanima da vide i da se motiviraju za kupnju ovih automobila, te da im se pokaže da postoji javna infrastruktura za ovu vrstu automobila i da e-mobilnost više nije fikcija. Prva punionica za električna vozila u Kutini nalazi se u Školskoj ulici, a planira se postavljanje još jedne, i to pored Prijamnim centrom u Repušnici, što ima potpunu logiku jer su i jedan i drugi projekt zeleni projekti.

 

U Kutini trenutno ima nekoliko hibrida, no Grad nema podataka ima li električnih vozila. Ipak sam Grad sljedeće godine planira nabaviti električna vozila za potrebe komunalnih redara.