Kutina dobila mobilno reciklažno dvorište

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 16, 2018 |

Uz račune tvrtke Eko Moslavina, građani Kutine dobiti će i raspored rada mobilnog reciklažnog dvorišta. Naime, ono je ovih dana stiglo u Kutinu, a nabavio ga je sam Grad. Mobilno reciklažno dvorište obilaziti će sva naselja na području Grada Kutine.

Kutina je dakle dobila novitet što se tiče prikupljanja otpada. Riječ je o mobilnom reciklažnom dvorištu, za kojega je Grad Kutina izdvojio 80-ak tisuća kuna. To je pokretna mobilna jedinica u kojoj će građani, na pristupačniji način, moći odložiti otpad, jer će biti bliži mjestu njihova stanovanja.Kako je istaknula direktorica Eko Moslavine d.o.o. Adrijana Cvrtila u mobilnom reciklažnom dvorištu nalaze se spremnici, gdje se mogu odložiti 33 vrste različitog otpada, točnije 16 vrsta otpada kategorije opasni otpad, a ostatak je ostali neopasni otpad, u vidu papira, plastike, metala. Treba reći kako je odlaganje otpada u mobilno reciklažno dvorište dozvoljeno samo građanima, nikako pravnim osobama. Postupak samog odlaganja je jednostavan, ističe direktorica Cvrtila. Naime, kada građanin dođe na lokaciju mobilnog reciklažnog dvorišta, tamo će biti prisutan operater Eko Moslavine, građanin će mu morati predočiti svoju osobnu iskaznicu kako bi mogao odložiti otpad, operater će izvagati količinu otpada koja je dovežena, i otpad će se onda odložiti u spremnike. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić istaknuo je kako je Grad Kutina mobilno reciklažno dvorište kupio u sklopu dijela prilagodbe novoj Uredbi o zbrinjavanju otpada, te je dodao kako će mobilno reciklažno dvorište, prema rasporedu, biti stavljeno na 18 lokacija u  prigradskim naseljima i u samom Gradu Kutini. Raspored rada mobilnog reciklažnog dvorišta na području Grada Kutine već je objavljen na službenim web stranicama Eko Moslavine. Mobilno reciklažno dvorište u pravilu će biti prisutno u svim kutinskim prigradskim naseljima, dakle u svim selima, 4 dana u tjednu prema rasporedu koji je napravljen, a petkom će se vraćati u Kutinu, na lokaciju u Zagrebačku 1, tako da će ga taj dan moći koristiti i građani naselja Kutina. Građani će o rasporedu rada mobilnog reciklažnog dvorišta na području cijelog Grada Kutine biti obaviješteni i preko računa koji se dostavljaju ovih dana.