Kuščević zadovoljan energetskom obnovom Lepoglave

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 11, 2016 |

Radovi na energetskoj obnovi kaznionice u Lepoglavi u punom su jeku. Riječ je postavljanju termoizolacijskih fasada, zamjeni vanjske stolarije te rekonstrukciji krovova koje se provode u sklopu Programa energetske obnove zgrada javnog sektora.
“S ovime popravljamo životne uvjete u Kaznionici u Lepoglavi, podižemo građevinski sektor i u konačnici ispunjavamo obveze koje smo preuzeli ulaskom u Europsku uniju o energetskoj učinkovitosti i smanjenju emitiranja CO2”, naglasio je Lovro Kuščević, ministar graditeljstva i prostornog uređenja.

 

Očekivana ušteda nakon energetske obnove kompleksa zgrada Kaznionice na godišnjoj razini bit će oko dva milijuna kuna.

 

“Kreće obnova kotlovnice na sječku što će značajno poboljšati kvalitetu, ali i cijenu grijanja jer Kaznionica raspolaže s 420 hektara šume tako da će ušteda biti na energentu koji oni sami proizvode”, najavio je Goran Bradić, direktor APN-a.

 

Rok za završetak radova na energetskoj obnovi je 12 mjeseci. Obnova će značiti velike uštede energije u budućnosti. Prema procjenama, nakon kompletne obnove, troškovi energije bit će manji za 39 posto, a pritom će čak 58 posto energije dolaziti iz obnovljivih izvora.