Kulturno ljeto u Kaštelima

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: lipanj 23, 2015 |

I ove nas godine u Kaštelima na različitim lokacijama tijekom Kaštelanskog kulturnog ljeta očekuje cijeli niz kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija. Organizator je Grad Kaštela u suradnji sa TZ Grada Kaštela, GK Grada Kaštela, Muzeja Grada Kaštela te brojnim glazbenim, kulturnim i sportskim udrugama, te kulturno umjetničkim društvima.

 

Grad Kaštela i ove godine od mjeseca lipnja pa sve do rujna organizira Kaštelansko kulturno ljeto koje uključuje bogat plesni, glazbeni, dramski, izložbeni i sportski program. Svojom glazbenom ponudom Kaštelansko ljeto bit će otvoreno za sve ukuse.

 

Za one koji vole ozbiljnu glazbu u dvorcu Vitturi održavat će se koncerti klasične glazbe i izložbe; zaljubljenici u tradicionalnu dalmatinsku kulturu svoje će mjesto naći u starogradskim jezgrama i pučkim feštama , a na Večerima dalmatinske pisme uživat će se u klapskoj pjesmi.

 

Uz bogat glazbeni, prisutan je i raznolik dramski program sa brojnim zanimljiv i poznatim predstavma. Osim kulturnih događanja tijekom ljeta sve posjetiteljeočekuju i tradicionalni sportski turniri, a početkom rujna Kaštela će ponovo biti domaćin najvećem socijalno-pedagoškom projektu za djecu i mlade “MIRNO MORE”.

 

Tijekom boravka u Marini Kaštela djeca iz cijele Europe s raznim poteškoćama kao i socijalno-ugrožena djeca će sudjelovati u raznim radionicama i sportskim aktivnostima pod sloganom “Odbacimo predrasude!”.