Krstulović Opara za prava osoba s invaliditetom

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 29, 2017 |

Premostiti sve, pa i arhitektonske barijere kako bi osobe s invaliditetom bile ravnopravne u svakom pogledu, namjerava HDZ-ov kandidat za splitskog gradnačelnika Andro Krstulović Opara. Naime, od posljednjeg HDZ-ovog gradonačelnika, 2008. godine, problem uklanjanja arhitektonskih barijera nije se maknuo s mrtve točke. Još tada je naime mapirano čak 80 različitih zapreka u gradu koje onemogućavaju normalan život osobama teže pokretljivosti.

 

U središtu HDZ-ovog programa za Split do 2021. godine je čovjek. Među prioritetima će, poručuju  biti izgradnja novih i proširenje postojećih dječjih vrtića, osiguranje besplatnh udžbenika, umirovljenička prava, a posebno mjesto zauzet će prava i potreba osoba s invaliditetom.

 

Ukoliko postane splitskim gradonačelnikom, pred administracijom Krstulovića Opare naći će se brojni projekti po pitanju izjednačavanja prava zdravih i osoba s invliditetom, odnosno  teže pokretljivih Splićana.

 

Brojni su kandidati za mjesto splitskog gradonačelnika u svim dosadašnjim kampanjama obećavali riješiti probleme osoba s invaiditetom. Čak su se gradom vozili i u invalidskim kolicima, no nakon što su došli na vlast, barijere nisu uklonili, dapače.