Kros na Bundeku

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 20, 2015 |

Oko 3500 djece svih uzrasta iz gotovo cijele Hrvatske sudjelovalo je na najmasovnijoj sportskoj manifestaciji mladih – kros utrci na zagrebačkom Bundeku. Trčali su između 1000 i 2000 metara, a većini djece glavni cilj nije bio biti najbrži nego dobro se zabaviti.

 

Prije 32 godine krenuo je u Maksimiru, potom se preselio na Jarun, a posljednjih 10 godina domaćin kros utrke, hrvatske atletske manifestacije mladih, zagrebačko je jezero Bundek.

 

“Kao i posljednjih tridesetak godina imamo prvenstvo osnovnih i srednjih škola Hrvatske. Radi se o najmasovnijoj sportskoj priredbi u Hrvatskoj uz sudjelovanje najmlađih iz cijele Hrvatske, ali najviše Zagrepčana.”, rekao je Milan Orešković iz Hrvatskog atletskog saveza.

 

Ove godine trčalo je oko 3500 mladih na stazama dugim od 1000 do 2000 metara, ovisno o uzrastu. Lora Ontl bila je najbrža od svojih vršnjakinja, a trčanjem se bavi posljednje tri godine.

 

“Nisam se nadala pobjedi, ali sam naporno radila. U atletici je jako teško uspjeti, pa se često možeš iznenaditi.”, rekla je Lora, inače učenica III. gimnazije u Zagrebu.

 

No na kraju krajeva, rezultati i nisu previše važni. Na prvom je mjestu dobro raspoloženje i nova prijateljstva koja su se sklapala brže nego što bi sudac označio start utrke.