Križ domaćin smotre amaterskih kazališta Zagrebačke županije

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 1, 2017 |

Općina Križ i tamošnje Amatersko Kazalište Josip Badalić ovih su dana domaćini 20. Smotre kazališnih amatera Zagrebačke županije. U tri dana održavanja Smotre, na pozornici kriškog Doma kulture moći će se pogledati predstave amaterskih kazališta s područja cijele Zagrebačke županije.

 

Općina Križ i tamošnje Amatersko Kazalište Josip Badalić tako su po četvrti put domaćini Smotre kazališnih amatera Zagrebačke županije, koja ove godine slavi dva desetljeća održavanja. Predstave prati i stručni ocjenjivački sud, a državna selektorica Smotre Dubravka Crnojević-Carić odabrati će 2 kazališta koja će predstavljati Zagrebačku županiju na državnoj Smotri. Ivana Posavec Krivec, predsjednica kriškog Amaterskog kazališta Josip Badalić, istaknula je da je Smotra ove godine specifična, da je vladao veliki interes kazališta za nju, te da su nažalost neki u zadnjem trenutku odustali od sudjelovanja zbog obaveza. Na ovoj smotri na kraju će se predstaviti 7 kazališnih družina s područja Zagrebačke županije s 10 ostvarenja, istaknula je Posavec Krivec. Van konkurencije svoju predstavu „Titanik – srce oceana“ na Smotri je izvelo i kutinsko Pučko učilište. Održavanje jednog ovakvog događaja puno znači i za Općinu Kri, potvrdio je i načelnik Općine, Marko Magdić, koji je istaknuo da jedna ovakva smotra na nivou Županije nije mala stvar za tu jedinicu lokalne samouprave, dodavši da Amatersko kazalište Josip Badalić ima kontinuitet rada dugi niz godina.

 

Za ovu prigodu postavljena je i prigodna izložba „Kazališni dobrovoljci nekad i danas“, koja zapravo pokazuje povijest kriškog amaterskog kazališta. Smotru je otvorio predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije Zlatko Herček, koji je bio i izaslanik Zagrebačkog župana Stjepana Kožića.