Kriško Vijeće odlučilo o dobitniku općinskog priznanja

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 13, 2017 |

Općina Križ u četvrtak, 14.rujna slavi Dan Općine. Tim povodom održati će se svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj će biti dodijeljeno Priznanje Općine „14.Rujan“. Tko je ove godine dobitnik tog priznanja, odlučivalo se na  jučerašnjoj sjednici Vijeća.

 

No pred kriškim vijećnicima našao se niz točaka među kojima su bila i Izviješća tvrtki u kojima Općina Križ ima vlasničke udjele. Riječ je o Ivaplinu, Ivakopu, Vodoopskrbi i odvodnji Zagrebačke županije, Obiteljskom radiju Ivanić, te Poduzetničkoj zoni Križ d.o.o.Nadalje, budući da u četvrtak Križ slavi Dan Općine, Vijeće je odlučivalo tko će ove godine dobiti općinsko priznanje „14.rujan“. Načelnik Općine Križ Marko Magdić istaknuo je kako svake godine ima dosta prijedloga za one koji bi trebali biti laureati. Na kraju, odlukom Vijeća, priznanje 14.rujan ove će godine dobiti novinarka Višnja Canjek Macan, koja je dugogodišnja voditeljica na Obiteljskom radiju Ivanić, te koja je gotovo cijeli životni vijek provela tamo, ali je i žiteljka Općine Križ koja je cijeli radni vijek pratila zbivanja u Općini Križ. Za Dan Općine odlukom načelnika dodijeliti će se zahvalnice. Njih će ove godine primiti: muška A ekipa DVD-a Razljev, Nogometni klub Milka Trnina iz Vezišća, Đurđa Bilij, te Slavica Gavran Tadić. Recimo još i to kako je kriško Vijeće odlučilo da Općina sklopi svoj prvi Sporazum o suradnji s nekom drugom lokalnom jedinicom.

 

To će biti Sporazum o suradnji s Općinom Fužine, a Sporazum koji će se potpisati podrazumjeva suradnju na kulturnom segmentu, gospodarskom i civilnom, istaknuo je načelnik Magdić. Povelja o Prijateljskoj suradnji s Općinom Fužine trebala bi se potpisati tijekom ovog mjeseca.