Krenula uspješna sezona Velesajma

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: veljača 17, 2016 |

Jedrilice, jahte, gliseri, čamci, prema za jedrenje, sve je to dio bogate ponude više 300 izlagača na jubilarnom, 25. Sajmu nautike. Jedini je to kontinentalni sajam nautičke branše u Hrvatskoj, a kako bi ponuda bila primamljivija široj javnosti, za sve ljubitelje kvalitetne enogastronomije te ugostitelje, otvoren je i Sajam hotelsko -ugostiteljske opreme. Odličan je ovo pokazatelj da Zagrebački Velesajam očekuje uspješna sezona te vraćanje sjaja ovoj podružnici, a posjetitelje raznovrsni sajmovi.

 

“Zagrebački sajam nautike uistinu je perjanica u sajamskom kalendaru. Zagrebački Velesajam imao je lošije i veselije trenutke, ali s pomakom ekonomije, pomičemo se i mi u lijepom postavu. Prepunih je pet paviljona, 16 000 četvornih metara izložbenog prostora u uistinu svečarskom duhu. 370 izlagača ovdje će predstavljati hrvatske novitete brodograđevne industrije. Naši paviljoni su prepuni i gastronomskog dijela za koji smo smatrali kako se najbolje sljubljuje s nautičkom branšom”, istaknula je Dina Tomšić, voditeljica podružnice Zagrebački Velesajam.

 

Gastronomska ponuda na Sajmu nautike, uvijek je dobrodošla. Kako bi i posjetitelji istančanog nepca došli na svoje, 8. međunarodni sajam hotelsko – ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija, ovog je puta, nadmašio očekivanja. Uz vrhunska vina, probrane delicije, te najsuvremeniju opremu za profesionalne kuhinje, uvedeni su i brojni noviteti.

 

Budući da je ovaj sajam međunarodnog karaktera, čak 12 europskih izlagača iz Poljske, Češke, Francuske, Njemačke, Italije, na svakodnevnim degustacijama, prezentiraju gastronomske i autohtone poslastice svim posjetiteljima. Upravo se Poljska može pohvaliti najvećim izvozom prehrane za Hrvatsku, stoga ne čudi njihovo sudjelovanje na Sajmu.