Kreiranje Proračuna Grada Siska

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 20, 2017 |

Uoči donošenja sisačkog Proračuna za 2018. aplikacija Moj gradski proračun ponovno se nalazi na web stranici Grada Siska. Građani tako mogu otvoriti aplikaciju i aktivno sudjelovati u kreiranju proračuna Grada Siska za iduću godinu.

 

Iako zakon predviđa da o godišnjem financijskom planu odlučuje isključivo Gradsko vijeće Grada Siska, gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček istaknula je kako želi čuti i mišljenje građana o proračunu za sljedeću godinu te je pozvala sve građane da se uključe u ovu javnu raspravu. No gradonačelnica i podsjeća kako je od preko 250 milijuna kuna koje u proračunu treba raspodijeliti, velika većina sredstava vezana za zakonske obveze i strogo namjenska sredstva o kojima Grad zapravo ni ne odlučuje, a još veći iznos nužan je za normalno funkcioniranje službi i usluga te su stoga ti troškovi fiksni. No kako postoje stavke i projekti na koje se može utjecati, svi zainteresirani mogu sudjelovati u kreiranju proračuna Grada Siska putem ove aplikacije, jedinstvene u Hrvatskoj, do 29. studenoga.