Kreditna linija za proljetnu sjetvu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: veljača 18, 2016 |

BBŽ poljoprivredni je kraj u kojem mnogi poljoprivrednici prolaze kroz težak period. Proljetna sjetva sve im je veći izdatak, a kako bi im se pomoglo u kvalitetnoj sjetvi-za koju je nužno kvalitetno sjeme, mineralno gnojivo i zaštitna sredstva, BBŽ provodi kreditnu liniju, o kojoj je više rekao župan Damir Bajs:”Izrekao bi da je kreditna linija zamišljena da u trenutku kad je poljoprivrednicima natježe na početku godine, kad imaju najmanje sredstava, da upravo kroz tu liniju dobiju sredstva kako bi kupili repromaterijal po povoljnijoj cijeni.”

 

U 11 godina, koliko se već ova mjera provodi, putem poslovnih su banaka poljoprivrednici realizirali 147.2 milijuna kuna za 3783 zahtjeva. Ove se godine očekuje obaranje rekorda: naime, do sada je već pristiglo zahtjeva u iznosu od 7 milijuna kuna.

 

Najniži iznos kredita koji se može zatražiti kod poslovnih banaka je pet tisuća kuna, na najveći milijun kuna. Rok povrata kredita je jednokratno nakon 10 mjeseci.