Kreće Trogirsko ljeto

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: srpanj 1, 2015 |

Tijekom cijelog ljeta trogirske se ulice tresu od mnoštva kulturnih događaja. Svi posjetitelji Trogira mogu pronaći ponešto za sebe. Ljubitelji ozbiljne umjetnosti mogu uživati u koncertima klasičnih i komornih ansambala, izložbama u prostorijama Moderne galerije te kazališnim predstavama, čije su izvedbe smještene unutar stare gradske jezgre. Ta ali i još mnoga druga događanja dočekuju turiste i domaće goste u Trogiru koji je u punom jeku turističke ali i kulturne sezone.

 

Ovoga petka, 03. srpnja počinje mali jubilej u Trogiru, 45.- to po redu Trogirsko kulturno ljeto, koje broji preko 100 događanja kojima će se promovirati ljepota kulture ali i prekrasni Trogir koji će cijeli postati jedna velika ljetna pozornica.

 

Ove godine sa puno manjim sredstvima, čelnici grada osigurali su jedno od najboljih, ako ne i najbolje Trogirsko ljeto. Programski sadržaji 45. Trogirskog ljeta obuhvaćaju i izvansezonsko ljetno razdoblje upravo radi proširenja ponude i zadovoljstva gostiju. Posebno se mogu izdvojiti događaju kao što je ekskluzivna operna premjera, festival „Slavuji kamerlenga-Vinko Coce“ te spektakularni koncert Maksima Mrvice u kuli Kamerlengo .

 

Jubilarno 45. Trogirsko ljeto je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović. Otvorenje je 03 srpnja s početkom u 21 sat. Pozivaju se svi trogirani i trogiranke, stanovnici okolnih mjesta, splićani da dođu na neku od manifestacija ali i da napomenu i stranim gostima da je Trogir mjesto gdje će od 3. Srpnja do 27. Listopada biti pregršt kulturnih događanja, a svako je vrijedno posjeta.