Kreće rekonstrukcija pruge Zaprešić – Zabok

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 13, 2018 |

U Zaprešiću je potpisan ugovor  za radove na projektu modernizacije i elektrifikacije željezničke pruge Zaprešić-Zabok. Ugovor za radove vrijedne 530,7 milijuna kuna, koji se s 85 posto sufinanciraju iz fondova EU-a potpisali su predstavnici HŽ Infrastrukture te tvrtke Swietelsky koja je pobijedila na natječaju za izvođača radova. Rekonstrukcija pruge Zaprešić – Zabok trebala bi početi u roku od mjesec dana nakon potpisivanja ugovora.

 

Pruga Zaprešić – Zabok je izuzetno važna za razvoj čitave Krapinsko-zagorske županije jer će  se ovom rekonstrukcijom vrijeme prometovanja vlakova smanjiti za oko 50% što će biti veliki doprinos integriranom prijevozu. Ova pruga će doprinijeti i boljem životu građana sjeverozapadnog dijela Zagrebačke županije, odnosno tog dijela Hrvatskog zagorja.

 

Najviše koristi od ove rekonstrukcije će imati gospodarstvenici što će utjecati i na kvalitetu života u Krapinsko-zagorskoj županiji. Kad se uzme u obzir i činjenica da je skoro jednaka dnevna migracija ljudi iz Zagorja prema Zagrebačkoj županiji i obratno te da oko 700 studenata s područja Zagrebačke županije studira u Zaboku prednosti koje donosi ova rekonstrukcija su skoro pa nemjerljive. (NK)