Kraljica lopte premijera na Poljudu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: srpanj 3, 2017 |

Pred nešto više od 600 gledatelja , nakon  91 godinu, na Poljudskom je stadionu u svečanoj , pomalo intimnoj i kazališnoj atmosferi , baš kako i priliči,  izvedena  opereta Kraljica lopte.

 

Ovu je operetu Ivo Tijardović pisao za svoj Hajduk,  te je upravo iz tog razloga polučila velik interes svih onih koji Split i Hajduk nose u svom srcu. Vjerojatno nije bilo osobe u publici koja voli Split, a koja se , gledajući slavnu, a predugo zaboravljenu operetu, nije barem na tren naježila, pa i pustila suzu radosnicu. Naravno, bilo je i smijeha jer Kraljica lopte, u organizaciji Studentskog zbora Umjetničke akademije s redateljicom Jelenom Bosančić, puna je energije  i života. Tijardović je Kraljicu lopte napisao Hajduku za 15. rođendan, pa je tako postao jedini klub s operetom. Tada izvedena, mirovala je 91 godinu , a sada ju je stotinu pjevača, glumaca i plesača konačno ponovno izvelo te pokazalo zašto se u Splitu sve vrti oko Hajduka .  Nešto više od 600 gledatelja bilo je zadovoljno, a studenti glume druge i četvrte godine u klasi profesora Milana Štrljića i Gorana Golovka opravdali su očekivanja, baš kao i ostatak glumačke postave, ali i orkestar pod ravnanjem maestra Harija Zlodre. Kraljicu lopte na poljudu pratili su i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara s obitelji,predsjednik Hajduka Ivan Kos, te mnogi uvaženi gosti. Sudeći po reakcijama publike, koja je glumce pozivala na bis, Kraljica lopte pokazala se kao pun pogodak i svakako je predugo čekala svoju izvedbu.

 

Izvedba operete  Kraljica lopte dokazala je kako Hajduk nije samo nogomet, nego je slavni splitski klub i sve vezano uz njega puno više od sporta.