Koturaška cesta, nakon četiri mjeseca radova, puštena u promet

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 21, 2016 |

Nakon četiri mjeseca radova napokon je u promet puštena Koturaška cesta. Radovi na 950 metara ulice započeli su u studenom te je najavljivano da će biti gotovi do prosinca. No zbog loših vremenskih uvjeta rekonstrukcija se ulice odužila.

 

Unatoč kašnjenju stanari su zadovoljni što je ulica, nakon trideset godina, napokon obnovljena.

 

“Radovi su krenuli koncem studenog. Pa su krenule kiše i snijeg, pa blagdani, pa kratki dani. Ali izdržali smo jer smo čekali 30 godina da se to napravi. Lijepo je napravljeno i zadovoljni smo”, rekao je Gabrijel Gašparić, stanar Koturaške ceste.

 

Rekonstrukcija Koturaške ceste trebala je trajati samo mjesec dana, do prosinca. No rokovi su nekoliko puta probijeni. Četiri mjeseca nakon početka radova zagrebački je gradonačelnik cestu napokon pustio u promet.

 

“Nije to bio veliki koliko složen zahvat. Nije se mogla dobiti nabitost tla, radila se rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije. Ostala je oborinska priča HŽ-a koju oni nisu sanirali pa ćemo ih natjerati da to naprave”, rekao je Milan Bandić (365 RIS), zagrebački gradonačelnik.

 

Osim rekonstrukcije vodovoda, kanalizacije i plinovoda uređene su i pješačke staze te napravljeno 40 parkirališnih mjesta.

 

Postavljena je i nova rasvjeta duž cijele ulice te zaštitna ograda i uspornici ispred škole. Cjelokupna investicija koštala je 4,5 milijuna kuna.