Košarkaški turnir u čast Draženu Petroviću

Kategorija: Sport | Objavljeno: lipanj 6, 2018 |

Splitska osnovna škola Ravne njive ugostila je prvi Međunarodni košarkaši turnir za djevojke i to povodom 25. obljetnice smrti legendarnog Dražena Petrovića. U Splitu je snage odmjeravalo šest timova iz Hrvatske i susjedne BiH.

 

Cjelokupno  događanje u OŠ  Ravne njive bilo je svakako više  od sportskog događaja. 25 je godina od smrti legendarnog hrvatskog košarkaša, košarkaškog Mozarta, Dražena Petrovića, te mu je prigodnim programom ,ali i košarkaškim turnirom na dostojan način odana počast.Snage na ovom turniru odmjerilo je ukupno šest ekipa iz Hrvatske i susjedne BiH.Dražen Petrović uistinu je bio poseban, stoga ni nečudi nadimak koji je dobio- košarkaški Mozart. Gotovo svi ga pamte kao izuzetno discipliniranog i poštenog sportaša, koji je uvijek želio  samo jedno, biti najbolji.A upravo je Dražen Petrović i uzor mnogim košarkašicama koje su nastupile na ovom turniru.

 

Prvi Međunarodni košarkaški turnir u OŠ Ravne njive svakako je bio odličan  način da se vječnom hrvatskom kapetanu oda počast , onako kako bi to i on sam najviše volio, uz zvuke udaranja košarkaške lopte o parket .

 

VEZANI ČLANCI