Korušec o željezničkom prijevozu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 6, 2016 |

Iako se nakon nedavnog sastanka bjelovarskog gradonačelnika Antuna Korušeca i saborskog zastupnika Darija Hrebaka u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture činilo kako su pronađena rješenja za ponovno vraćanje ukinutih željezničkih linija od Bjelovara prema Zagrebu i obratno, u Grad Bjelovar stigao je prijedlog HŽ Putničkog prijevoza o uvođenju novih linija, koji kao što se dalo naslutiti, ne zadovoljava želje Grada.

 

Među razlozima ukidanja linija navode se troškovi i prihodi, poručuje gradonačelnik Antun Korušec: “To je jedna situacija koju govori Uprava HŽ Putničkog prijevoza. Podaci s kojima mi raspolažemo su da je na blagajni u Bjelovaru naplaćen prihod od prodaje karata znatno veći nego kod nekih drugih gradova ili postaja koje imaju daleko manje prometovanja. Dakle, mi moramo vidjeti što tu zapravo je.”

 

Što će se točno dogoditi s ukinutim linijama i hoće li putnici u budućnosti putovati udobnije, znat će se krajem tjedna, no to je mala utjeha svima onima koji i dalje pate zbog otežanog putovanja od Bjelovara do Zagreba i obratno.