Konstituirana Županijska skupština BBŽ

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 14, 2017 |

Na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije za predsjednicu je izabrana Đurđica Ištef Benšić iz stranke Damir Bajs Nezavisna lista. Iako se očekivalo kako će svi vijećnici jednoglasno podržati tu odluku, njih 17 iz koalicije HDZ-HSS-HSLS ostalo je suzdržano.

 

Kako se moglo čuti na konstituirajućoj sjednici, i vladajući i oporba žele konstruktivni rad skupštine.”Rekao bih da je ključna suradnja župana i skupštine u svemu onome što je pred nama, a to je niz aktivnosti koje će se provesti”-poručio je župan Damir Bajs, dok je Miro Totgergeli, županijski vijećnik HDZ-a rekao: “Županijska skupština BBŽ uvijek je radila dobro, očekujem da radi na dobrobiti naših građana”. Većina je u Županijskoj skupštini stabilna. Uz 17 vijećnika s Damir Bajs Nezavisne liste stoji 5 SDPovih, što je I bez potencijalna dva vijećnika MOST-a dovoljno za donošenje odluka.