Koncert za ligu protiv raka

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 12, 2018 |

Zagorska liga protiv raka organizirala je humanitarni koncert zagrebačkog folklornog ansambla dr. Ivana Ivančana koji je održan u Festivalskoj dvorani u Krapini. Koncert je namijenjen prikupljanju financijskih sredstava za Zagorsku ligu protiv raka koja se godinama zalaže za što uspješniju prevenciju, liječenje i rehabilitaciju pacijenata s malignim oboljenjima.

 

Zagorska liga protiv raka ove godine slavi 20. obljetnicu postojanja a kroz to vrijeme je organizirala niz humanitarnih akcija u kojima j eprikupljeno više od 2,5 milijuna kuna. Ta sredstva su donirana sustavu zdravstvene zaštite u Krapinsko-zagorskoj županiji a najviše Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana te Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice.

 

Rak je bolest koja se sve više širi i u zadnje vrijeme pogađa sve dobne skupine stanovništva. Iznimno važno je spomenuti da je jedna od najraširenijih vrsta raka u Hrvatskom zagorju rak dojke koji se uspješno može izliječiti ako se na vrijeme otkrije. Zagrebački folklorni ansambl dr. Ivana Ivančana već pet godina pomaže da se taj ali i ostale vrste raka preveniraju i što uspješnije izliječe.