Koncert Pjevajmo domovini

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 30, 2016 |

Koncert Pjevajmo domovini, održan u Starom gradu u Hrvatskoj Kostajnici u organizaciji Sisačko-moslavačke županije zamišljen je kao veliki pjev domovini, jer sama žrtva i Sigetska bitka, čija se 450. obljetnica njime obilježava, bila je vojni pjev domovini.

 

Marin Piletić, zamjenik župana SMŽ ističe: „Ono što je važno za nas u Sisačko-moslavačkoj županiji je da je obitelj Zrinski potekla odavde, stekla je svoje bogatstvo ovdje i ovdje je pronijela glas i o Zrinu i o svojoj obitelji.”

 

Na koncertu su, uz Hrvatsko pjevačko društvo Slavulj nastupili i Akademski muški zbor zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Akademski zbor „Ab ovo” Veterinarskog fakulteta, Tamburaški orkestar „Gaj” iz Zagreba i solistica Tihana Herceg Ivšić.

 

Podsjetimo i kako je Hrvatski sabor proglasio 2016. Godinom Nikole Šubića Zrinskog te tim povodom Županija želi posebnu pažnju posvetiti njegovanju lika povijesnog junaka i uspomeni na obitelj Zrinski. Tako će u sklopu programa proslave 450. obljetnice Sigetske bitke biti organizirane izložbe i likovne kolonije, promocije knjige, stručni skupovi i sportska događanja.