Komemorativni skup Zagreb za Pariz

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 30, 2015 |

Pod sloganom “Zagreb za Pariz”, na glavnom zagrebačkom trgu održana je komemoracija za žrtve terorističkog napada u Parizu 13. studenoga i iskazana je solidarnost s francuskim narodom.

 

“Oni koji su barbarski udarili na osnovne temelje slobode, jednakosti i bratstva, onih temelja koji su od francuske revolucije udarili u kolijevci europske kulture, u Parizu, neće nas pokolebati da svi zajedno snažno odgovorimo terorizmu ma gdje se on dogodio”, istaknuo je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

 

U terorističkom napadu u Parizu, 13. studenog, živote je izgubilo 130 osoba a više stotina je ranjeno.

 

“Na mržnju moramo odgovoriti bratstvom, na nasilje snagom zakona, na fanatizam nadom. Sretna sam što se Zagreb pridružio ovom odavanju počasti”, rekla je Michele Boccoz, veleposlanica Francuske u RH.

 

Svoju podršku građanima Pariza i francuskom narodu došli su iskazati pripadnici političkog života te brojni građani.​

 

Komemorativni skup za žrtve terorističkog napada u Parizu održan je uz prigodni glazbeni program, a volonteri su građanima dijeliti svijeće koje su zapaljene u znak sjećanja na sve žrtve bezumnog nasilja.