Kolinda Grabar Kitarović na druženju sa gospodarstvenicima

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: kolovoz 14, 2015 |

Predsjednica Republike Hrvatske, gđa. Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u HGK Županijskoj komori Split s gospodarstvenicima Splitsko-dalmatinske županije.Sastanak se održao u sklopu 20. sjednice Gospodarskog vijeća ŽK Split, tema mu je ”Stanje, potrebe i mogućnosti gospodarstva Splitsko-dalmatinske županije”, te su na njemu lokalni gospodarstvenici imali prigodu obratiti se Predsjednici RH sa svojim stavovima, problemima i prijedlozima.

 

Predsjednica Republike Hrvatske nazočila je 20. Sjednici gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore u Splitu. Na svečanoj sjednici, predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović je ispred svih prisutnih poduzetnika pozdravila Katija Buličić predsjednica HGK Županijske komore Split.

 

Također je pozdravila i Mirjanu Čagalj potpredsjednicu HGK za građevinarstvo i promet, a koja dolazi iz realnog sektora građevinarstva, navodeći kako žene danas sve uspješnije preuzimaju vodeće uloge u svim društvenim i poslovnim sferama.

 

Predsjednica Grabar-Kitarović je istaknula kako je kroz svoj boravak u Splitu jasno vidjela da gospodarstvo u Splitu počinje rasti kroz malo poduzetništvo i uslužne djelatnosti, te kako izlazak iz krize i recesije ne smijemo čekati gospodarski oporavak i rast vođen iracionalnom inercijom.

 

Isto tako, rekla je kako danas u Hrvatskoj vidimo prve i izrazito blage znakove izlaska iz krize i recesije, a napori za izlazak iz toga su slabi. Premda je bruto društveni proizvod u 2014. godini zabilježio pad na državnoj razini, kako su poduzetnici SDŽ unatoč nastavku gospodarske krize iskazali su pozitivan financijski rezultat u iznosu od 703 mijuna kuna, što je 139% više u odnosu na 2013. godinu, a izvoz je u 2014. rastao za 11% u odnosu na godinu ranije.