Kolica za trčanje bez ograničenja

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 18, 2018 |

Nakon što je krajem lanjskog rujna na sisačkoj Ciglarskoj grabi održana humanitarna akcija 24-satnog trčanja, koja je ujedinila brojne sportaše, rekreativce, zaljubljenike u kretanje svih uzrasta, prikupljeno je 16.800 kuna potrebnih za nabavu multifunkcionalnih trkačkih kolica za osobe s invaliditetom.

 

Time je ostvaren cilj akcije no kako su sredstava prikupljana i dalje, uplatom donacija, prikupljen je veći dio sredstava za još jedna kolica a razliku je nadoplatila Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije. Stoga ne čudi kako  članovi Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije nisu krili zadovoljstvo kada su im na Ciglarskoj grabi u Sisku isporučena dvoja mulitifunkcionalna trkačka kolica za osobe s invaliditetom. Za njih je lanjskog rujna nekoliko stotina ljudi istrčalo više od dvije tisuće kilometara, prikupivši novac dovoljan za jedna kolica dok je uz pomoć donacija 7 poslovnih subjekata i 31 građanina te sredstvima Udruge osiguran novac za još jedna. Podsjetimo, akcija pod nazivom Trčanje bez ograničenja održana je na inicijativu zaljubljenika u trčanje, okupljenih u Sisačku divlju trkačku ligu, kako bi se i osobe s invaliditetom uključile u rekreativne sportske aktivnosti. Dvoja kolica ukupne vrijednosti veće od 31 000 kuna, jedna sa zaštitom od kiše a druga sa zaštitom od kiše i ciklo- setom te različitih veličina, vidjelo se već kod primopredaje, još će puno krugova napraviti oko Ciglarske grabe. Jer u Udruzi koja okuplja 270 članova, među kojima i 130 djece s teškoćama u razvoju, očekuju kako će zanimanje za korištenje kolica biti veliko. Dodajmo tome kako će među trkačima na humanitarnoj utrci „Wings for Life“, koja će ove godine biti održana 6. svibnja te će krenuti iz Zadra, biti i Maja Pavleković a želja joj je da s njom bude i njezin Andrej, upravo u ovim kolicima.